Drupple

Na maanden ontwerpen, ontwikkelen en prototypen presenteer ik met gepaste trots mijn nieuwste product: Drupple. Ik wilde graag een ontwerp maken waarbij het contrast en de symbiose van nieuwe productietechnieken, zoals 3D printen, en organische vormen worden gecombineerd. Vijf jaar geleden had ik dit product niet kunnen maken, maar door de opkomst van moderne productietechnieken, kunnen we nu vormen maken die met conventionele productiemethodes niet gemaakt kunnen worden.

Zelfs aan de nieuwe technieken zitten begrenzingen aan wat mogelijk is. Het ontwerp was een uitdaging om daadwerkelijk te kunnen produceren met een 3D printer. Om het product te kunnen maken is er een printer omgebouwd. Laagje voor laagje wordt de lampenkap opgebouwd, vergelijkbaar met hoe een boom zijn jaarringen opbouwt. De nerf van de 3D printer is terug te zien in het product.

De lamp heeft meerdere functies, hij is zowel te gebruiken als sfeerlicht, als direct licht. De kap is te draaien om de ledlamp. Hierdoor kun je de focus van het licht veranderen.

Te koop bij Haring Design in Rotterdam en beschikbaar in de webshop.

dsc_2449dsc_2455

dsc_2460bew